Zadní díl králíka vykostíme a upravíme na plát. Vepřový bůček upravíme na stejně velký plát. Oba druhy masa lehce naklepeme, osolíme, posypeme sekanými bylinkami.
Na vepřové maso položíme plát králíka, zavineme v roládu a svážeme nití. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozpustíme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Základ dáme do pekáčku, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a vložíme velikonoční roládu. Za občasného podlévání a přelévání roládu pečeme doměkka. Velikonoční roládu vyjmeme a nakrájíme na porce. Koření vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme.
Velikonoční roládu podáváme s bramborovou kaší a omáčkou.