3 stroužky | česnek | |
3 ks | vejce | |
70 g | máslo | |
100 ml | smetana | |
5 ks | rohlík | |
100 g | tvrdý sýr | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
3 ks | jarní cibulka (bílá část) | |
200 g | baby špenát | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
strouhanka na vysypání |
Baby špenát očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibulku nasekáme najemno. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a vše krátce podusíme a ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Podušený špenát necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse necháme nasáknout smetanou. Pak přidáme dušený špenát, strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a odlehčíme sněhem z ušlehaných bílků. Nádivkou naplníme mističky, které jsme si předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Velikonoční nádivkové mističky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 - 35 minut dozlatova. Velikonoční nádivkové mističky podáváme teplé jako přílohu k pečené drůbeži, ale chutnají i za studena se zeleninovými saláty.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena