1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
0.5 l | mléko | |
1 lžička | majoránka | |
1 ks | cibule | |
1 hrst | kopřiva | |
1 špetka | pepř | |
1 lžička | muškátový oříšek | |
300 g | uzené maso | |
10 ks | rohlík (starší) |
Den staré rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka asi na 15 minut, poté vymačkáme. Přidáme uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, cibuli nasekanou nadrobno, rozšlehaná celá vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou hrst spařených mladých kopřiv.
Směs na velikonoční nádivku přendáme do pekáčku, silikonové formy na bábovku nebo do vymazané zapékací mísy a pečeme cca na 180 °C do zlatohněda. Upečenou velikonoční nádivku s uzeným masem a kopřivami můžeme zkontrolovat klasickým způsobem, píchnutím špejlí, která musí zůstat čistá. Nádivka je dobrá za studena i za tepla.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena