6-8 stroužků | česnek | |
6 ks | vejce | |
250 ml | smetana | |
2 ks | karotka | |
4 ks | houska | |
300 g | kuřecí prsa | |
4 řapíky | řapíkatý celer | |
200 g | moravské uzené | |
150 g | kešu ořechy | |
200 g | jarní cibulka s natí | |
500 g | mleté maso mix | |
250 g | anglická slanina (plátky) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
3 hrstě | jarní bylinky |
Nejdříve si připravíme potřebné ingredience. Kuřecí prsa očistíme a umeleme s uzeným masem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer oloupeme a jemně nasekáme. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme smetanou. Oloupaný česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Zelené bylinky usekáme. Použijeme kopřivu, petrželku či pažitku. Ve velké míse promícháme obě mletá masa se zeleninou a houskami namočenými ve smetaně. Přidáme jarní cibulky, česnek, bylinky a kešu oříšky.
Masitou směs spojíme vejci a řádně prohněteme. Podle chuti osolíme a opepříme. Dvě chlebové formy vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Nádivku pečeme při 180 °C přibližně 60 minut.
Velikonoční nádivku se zeleninou a oříšky můžeme podávat za tepla například k pečené drůbeži nebo bramborám se špenátem. Výborně však chutná i jen tak za studena.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena