Příprava vývaru:
Uzené maso omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Cibuli oloupeme.Mrkev a cibuli vložíme do hrnce s masem a vodou. Přidáme koření a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké.
Mezitím uvaříme 3 vejce na tvrdo. Nakrájíme rohlíky na plátky a pórek na jemné kroužky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou.
Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kousky. Půl litru prochladlého vývaru scedíme do mísy a vložíme do něho nakrájené rohlíky. V mícháme maso a pórek. Okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí.
Osm syrových vajec oddělíme od žloutků, které vpracujeme do směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připravené hmoty.
Do pekáčku rozprostřeme polovinu nádivky. Potom povrch poklademe vařenými vejci a napovrch opět rozetřeme druhou polovinu směsi.
Pečeme ve středně horké troubě dorůžova. Vychladlé nakrájíme na porce. Podáváme se zeleninou.