těsto | ||
---|---|---|
140 g | mandlová mouka | |
125 g | moučkový cukr | |
2-3 ks | vaječný bílek | |
105 g | cukr krupice | |
1 špetka | sůl | |
1 lžička | potravinářské barvivo | |
krém | ||
250 g | mascarpone | |
3 lžičky | rybízová marmeláda |
Možná vás dosud odrazoval zdánlivě složitý postup a hlavně spousta nevydařených pokusů, které jste slyšeli v okolí. Mnozí skutečně razí pravidlo, že na tuto francouzskou delikatesu se musí vědecky. Následující recept však vyšel hned napoprvé, zkuste ho i vy! Připravte si plechy vyložené pečícím papírem a předkreslete si na ně kolečka (třeba podle skleničky nebo panáka), abyste měli všechny stejné.
Aby byly makronky jemné a hladké, prosyjte mandlovou mouku i moučkový cukr a řádně promíchejte. Pak je na řadě sníh. Bílky vyšlehejte s cukrem a špetkou soli, pak přidejte potravinářské barvivo a šlehejte na nejvyšší otáčky. Tuhý sníh pak opatrně smíchejte s mandlovou moukou a cukrem, raději po částech. Smíchejte do polotekuté konzistence. Poté naplníte do cukrářského sáčku s větším otvorem a tvořte kolečka na připravené plechy s pečícím papírem, podle předlohy. Troubu rozehřejte na 150 stupňů a makronky nechte ještě 15 minut odpočívat, než je dáte do trouby. Pečte po dobu dvaceti minut, pak vyndejte a nechte zcela vychladnout. Během chladnutí těchto makronkových korpusů si připravte krém. Ten může být vlastně jakýkoliv, podle vaší chuti. Nejjednodušší a asi i nejlepší je mascarpone vyšlehané s marmeládou. Vychladlé korpusy slepte krémem a dejte do lednice, kde je nechte uležet, aby zvláčněly.
Makronky, tentokrát velikonoční, mohou skvělou formou výslužky pro koledníky.
Velikonoční hot cross buns krok za krokem
Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.
Velikonoční svátky mají být veselou a barevnou oslavou jara, obrovské množství čokolády, které si však děti obvykle přinesou domů z koledy, zůstává často nevyužité ještě dlouho po Velikonocích. Zkuste to letos trochu jinak.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena