Tradice říká, že by se měly velikonoční jidáše péct i jíst na Zelený čtvrtek. Spojují v sobě dva symboly – provaz, na kterém se Jidáš Iškariotský oběsil, dále plodnost a hojnost. Věří se, že bychom po jejich snědení měli být zdraví.
-> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem
Vyzkoušejte si krok za krokem přípravu tradičního velikonočního pečiva. Jidáše mohou být rozlišných tvarů, do těsta lze přidat rozinky a sypat je plátky mandlí. My je před podáváním jen pocukrovali, i tak byly výtečné!
Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
Autor:admin_lucka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena