3 ks | vejce | |
150 g | cukr moučka | |
6 lžic | slunečnicový olej | |
1 ks | vanilkový cukr | |
citronová kůra | ||
150 g | polohrubá mouka | |
6 lžic | horká voda | |
1 ks | vanilkový pudink | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
rumová tresť | ||
na ozdobu | ||
---|---|---|
čokoládová poleva |
Oddělíme zvlášt bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh a necháme ho v chladu tuhnout. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a cukrem moučkou a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, horkou vodu, trošku rumové tresti a zašleháme. Dále vmícháme polohrubou mouku s vanilkovým pudinkem v prášku, malou lžičku prášku do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Naplníme těstem a beránka pečeme při 180°C cca 45 minut. Během pečení těsto raději zkoušíme špejlí. Beránek je po upečení vláčný ještě další den. Hotového beránka zdobíme dle fantazie - například čokoládovou polevou.
Videorecept: Velikonoční beránek podle Anny
O Velikonocích prostě beránek nesmí chybět. Zkuste tohoto bezlepkového, plného oříšků a rozinek!
Recept na tvarohového beránka krok za krokem
Vyzkoušejte recept na velmi jemného a vláčného tvarohového beránka s čokoládovou polevou, který krásně dozdobí velikonoční stůl.
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Autor:Zdenka :-)
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena