těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 hrnek | cukr | |
2 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
0.5 hrnku | olej | |
1 balíček | prášek do pečiva | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | moučkový cukr |
Připravíme si polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej, mléko a vejce. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a potom postupně přidáváme ostatní ingredience. Vyšleháme nebo vymícháme hladké těsto bez hrudek, do kterého můžeme dle libosti zamíchat ještě ořechy nebo rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 stupňů, vložíme do ní formu s těstem a necháme péct, cca 30 až 40 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Upečení bábovky zkontrolujeme osvědčeným trikem se špejlí - píchneme do bábovky na několika místech a když je špejle suchá a čistá, bábovka je hotová. Vyndáme ji z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Tato velikonoční bábovka je lehká, voňavá a vláčná, na řezu má krásnou žlutou barvu a na velikonoční stůl se hodí přímo báječně.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Velikonoční hot cross buns krok za krokem
Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena