275 g | mleté veganské maso | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl a mletý pepř | |
2 ks | hamburgerová bulka | |
2 ks | větší sterilované okurky | |
1 lžička | jemný kečup | |
1 lžička | kvalitní majonéza | |
2 plátky | cheddar | |
2 listy | ledový salát |
1. Mleté rostlinné maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku. Tuto směs promícháme a vyválíme dvě placky. Připravené placky vložíme na rozpálený gril a opékáme z obou stran.
2. Housky rozkrojíme a krátce opečeme vnitřní strany na grilu. Opečené housky potřeme majonézou, poklademe ledovým salátem, opečeným burgrem, plátkem cheddaru, plátky okurek a nakonec potřeme kečupem a zavřeme horní částí houstičky.
3. Takto připravené burgery podáváme s opečenými bramborami a čerstvým salátem.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
Rychlovka z grilu: Domácí Hot dog krok za krokem
Tyto vynikající Hot dogy zpestří každou letní party. Doplněné o nakládanou okurku a křupavou cibulku jsou bezkonkurenční. Vyzkoušet je můžete s námi v tomto receptu krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena