Připravíme si veškeré ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Rajčata spaříme a oloupeme, poté je nakrájíme také na kousky, stejně tak očištěnou papriku. Množství záleží na nás, já gulášovou polévku také připravovala jen od oka.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, když je zlatavá, zasypeme mletou paprikou a zarestujeme. Přidáme rajčata, papriku a brambory a znovu zarestujeme. Jen dáváme pozor, aby se nám mletá paprika nepřipálila a nezhořkla. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, kmín a zalijeme horkou vodou (lépe vývarem). Povaříme, přidáme sojové nudličky a povaříme vše do změknutí. Zahustíme hotovou jíškou nebo najemno nastrouhanou bramborou. Vegetariánskou gulášovou polévku podle chuti ještě dosolíme, dopepříme a doplníme rozemnutou majoránkou a lahůdkovým sušeným droždím. Necháme krátce probublat a máme hotovo.
Vegetariánskou gulášovou polévku podáváme samostatně nebo s krajícem čerstvě upečeného chleba.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena