2 hrnky | vařená rýže | |
2 ks | mrkev | |
0.5 ks | okurky | |
4 ks | ředkvičky | |
1 ks | bílé tofu | |
150 g | houby shiitake | |
1 lžíce | rostlinný olej | |
2 lžíce | tamari nebo sójová omáčka | |
1 lžíce | javorový sirup | |
1 špetka | zázvor | |
1 stroužek | česnek | |
1 hrst | čerstvý špenát | |
1 lžíce | sezamová semínka |
Nejdříve si připravíme marinádu na tofu. Do misky dáme lžíci rostlinného oleje, přidáme 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci javorového sirupu, stroužek prolisovaného česneku a špetku zázvoru. Marinádu promícháme a dáme do ní marinovat tofu. Na rozpálené pánvi orestuje marinované tofu, poté orestujeme na oleji houby. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, ředkvičku nakrájíme na plátky a okurku na menší proužky.
Do misek dáme vařenou rýži, poklademe připravenou zeleninou, na závěr přidáme houby shiitake a tofu a posypeme sezamovými semínky.
Veganský bibimbap s křupavým tofu podáváme se sojovou omáčkou.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena