4 ks | banán | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.3 hrnku | třtinový cukr | |
0.3 hrnku | olej | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
0.5 hrnku | rostlinné mléko | |
1 lžička | jablečný ocet | |
1 balíček | kypřící prášek bez fosfátů | |
1 balení | čokoláda 70% |
Na banánový chlebíček budeme potřebovat 4 opravdu vyzrálé banány. Tři banány použijeme do těsta a jeden nahoru na těsto na ozdobu.
Banány vidličkou rozmačkáme na kaši, přidáme k nim cukr, vanilkový cukr, olej, mléko a lžíci jablečného octa. Promícháme a následně přidáme mouku, kypřící prášek a nasekanou čokoládu. Těsto přelijeme do pečícím papírem vyložené formy. Navrch těsta nakrájíme zbylý banán a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme zhruba hodinu.
Po upečení necháme banánový chlebíček zcela vychladnout a poté můžeme podávat.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena