těsto | ||
---|---|---|
200 g | linecká kolečka (piškoty) | |
100 g | ovesné vločky | |
100 g | cukr moučka | |
60 g | vlašské ořechy mleté | |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
2 cl | rum | |
3 lžíce | kakao | |
krém | ||
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek | |
250 ml | kokosové mléko | |
3 lžíce | třtinový cukr | |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
6 cl | rum |
Upečené linecké rozdrtíme nebo rozmixujeme na prášek, přidáme mleté ovesné vločky, mleté vlašské ořechy, moučkový cukr a kakao. Nakonec vmícháme změklé máslo a podle chuti rum. Rukama vytvoříme těsto, které bude mít pevnou konzistenci. Dáme do lednice a mezitím si vytvoříme krém.
Formičky na včelí úly si před plněním vysypeme moučkovým cukrem, případně do formicky vložíme igelitový sáček. Těsto by jinak šlo hůře vyklepnout z formy a takhle se vždy povede :). Připravené formičky plníme připraveným těstem, do kterého uděláme díru a naplníme krémem, přiklopíme piškotem nebo lineckým kolečkem. Hotové veganské úlky necháme v chladu uležet.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena