280 g | hladká mouka | |
40 g | cukr moučka | |
100 g | mleté vlašské ořechy | |
200 g | rostlinné máslo | |
1 lžička | citronová kůra nastrouhaná | |
na obalení | ||
---|---|---|
200 g | moučkový a vanilkový cukr |
Do mísy si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme mleté vlašské ořechy, změklé máslo a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme den až dva odležet.
Poté těsto znovu propracujeme a vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejně velké dílky. Poté vytvarujeme rohlíčky a dáme na pečící papír.
Veganské vanilkové rohlíčky pečeme na 180 °C zhruba 8 minut. Po upečení ještě teplé opatrně obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Mlsejte bez výčitek: Vyzkoušejte skvělé recepty na bezlepkové a raw cukroví
Bez cukroví by Vánoce nebyly vůbec ono. I když musíte dodržovat bezlepkovou dietu, o sladké se připravit nemusíte. I klasika bez lepku je možná a výměnu mouky za bezlepkovou v těchto receptech vůbec nepoznáte. A pokud si hlídáte linii, zkuste i nepečené raw cukroví, které je mnohem zdravější než tradiční nepečené druhy plné bílého cukru.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena