100 g | cukr moučka | |
200 g | strouhaný kokos | |
120 g | sušené kokosové mléko | |
120 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
2 cl | rum | |
podle potřeby | ||
100 g | mandle (loupané) |
V míse smícháme moučkový cukr, strouhaný kokos, sušené kokosové mléko, změklé máslo a vše zalijeme panákem rumu. Z těchto ingrediencí vytvoříme hladkou hmotu.
Následně z této hmoty vytvarujeme kuličky a do každé kuličky vložíme oloupanou mandli. Nakonec můžeme veganské rafaelo kuličky obalit v kokosu. Skladujeme je v chladu a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.
Nepečené vánoční cukroví: Snadná příprava krok za krokem
Nepečené cukroví, to jsou opravdu jen samé výhody. Je jednoduché, zabere minimum času a obvykle vám na něj stačí pár lehce dostupných ingrediencí, relativně i za pár korun. Pokud je navíc vaším dobrým zvykem nechávat přípravu vánočního cukroví na poslední chvíli, pak jsou pro vás nepečené druhy skutečně tou nejlepší volbou.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena