těsto | ||
---|---|---|
500 g | hladká mouka | |
250 ml | sójové mléko natural | |
1 dl | olej | |
1 balíček | sušené droždí | |
1 špetka | sůl | |
3 lžíce | třtinový cukr | |
na potření | ||
2 lžíce | olej | |
náplň | ||
200 g | mletý mák | |
200 ml | sójové mléko natural | |
4 lžíce | datlový sirup | |
1 lžička | mletá skořice |
Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného sojového mléka nasypeme sušené droždí, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, připravený kvásek, olej a špetku soli. Uhněteme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou necháme minimálně hodinu kynout.
Mezitím si připravíme makovou náplň. Do hrnce nalijeme sójové mléko a přivedeme k varu. Následně přisypeme mletý mák, skořici a datlový sirup a vaříme zhruba 5 minut do lepivé konzistence. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
Připravené těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky o rozměru 5x5 cm a plníme makovou směsí. Zabalíme a přendáme do olejem vymazané formy. Buchty vždy dáváme zabalenou stranou dolů a dodržujeme větší rozestup. Buchty totiž ještě nakynou.
Veganské kynuté buchty s mákem pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut. Po upečení necháme kynuté buchty vychladnout a na závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.
Veganské pečení: Křehký jablečný koláč krok za krokem
Recept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena