1 balení | listové těsto (rozválený plát) | |
6 lžic | moučkový cukr | |
200 ml | rostlinná smetana ke šlehání |
Vyválené listové těsto nakrájíme na zhruba 5 cm široké proužky a namotáme ho na trubičky na kremrole. Začínáme vždy od nejširší části a pokračujeme směrem dolů. Namotané kremrole přendáme na plech a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 10 minut dozlatova. Po upečení necháme kremrole zchladnout a poté sundáme z trubiček.
Do mísy nalijeme rostlinou šlehačku a zhruba 5 minut mixujeme, poté přisypeme moučkový cukr a znovu mixujeme do nadýchané pěny. Hotovou šlehačku přendáme do cukrařského pytlíku a plníme trubičky z obou stran. Nakonec veganské kremrole pocukrujeme a můžeme podávat.
Skvěle vypadá i chutná: Veganský nepečený dort s malinami krok za krokem
Vynikající osvěžující dort, který je ideální do teplého počasí. Navíc je veganský a při přípravě nemusíte zapnout ani troubu. Krok za krokem vám ukážeme, jak ho připravit.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena