200 g | polohrubá mouka | |
150 g | celozrnná špaldová mouka | |
120 g | třtinový cukr | |
80 ml | rostlinný olej | |
380 ml | mandlové mléko | |
8 ks | čerstvá jahoda | |
1 hrst | lupínky mandlí | |
1 špetka | sůl maldon | |
1 balení | vanilkový cukr | |
1 balení | kypřicí prášek |
1. V míse smícháme polohrubou a špaldovou mouku, poté přidáme třtinový a vanilkový cukr, kypřící prášek a špetku soli. Vše spolu promícháme a přidáme mokré suroviny (olej a mléko). Těsto znovu promícháme a necháme chvilku odstát. Mezitím si umyjeme a nakrájíme jahody.
2. Těsto lijeme do formiček na muffiny zhruba do 3/4. Na těsto poklademe nakrájené jahody a mandlové lupínky. Muffiny dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 35 minut. Před dopečením uděláme test špejlí, pokud těsto nebude lepit, tak můžeme vyndat z trouby.
3. Z uvedeného množství upečeme zhruba 16 jahodových muffinů s mandlemi.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Hrníčkový recept: Jahodové muffiny hotové za 30 minut
Jahodová sezóna bude již brzy v plném proudu a jahody právem patří k ovoci, ze kterého jsou ty nejlepší koláče a dezerty. Stejně tak muffiny jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy na vrcholu oblíbenosti. Hrníčkový recept na muffiny krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena