270 g | bílé tofu | |
250 g | polohrubá mouka | |
2 lžíce | třtinový cukr | |
100 ml | sojové mléko | |
2 l | voda | |
0.5 hrnku | strouhanka |
Bílé tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mixéru, zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 2 lžíce cukru a společně rozmixujeme do jemné hmoty. Do mísy nasypeme mouku a smícháme s připraveným tofu krémem a vypracujeme tuhé těsto.
Těsto rozválíme na pomoučněném válu a hrníčkem vykrajujeme kolečka, která plníme očistěnými jahodami. Pořádně zabalíme a vkládáme do vroucí vody. Po pár minutách knedlíky zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, poté co vyplavou na hladinu, vaříme ještě zhruba 3 minuty.
Mezitím si na pánvi opražíme strouhanku na posypání.
Hotové veganské jahodové knedlíky přelijeme máslem, posypeme strouhankou a cukrem. Ihned podáváme.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena