1 balení | veganské mleté maso | |
1 lžička | mletá uzená paprika | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | sójová omáčka kikkoman | |
2 lžíce | bio rajský protlak | |
1 lžíce | olej | |
1 lžička | pepř a sůl | |
2 ks | bulky na burger | |
1 ks | okurky sladkokyselé | |
1 ks | rajče | |
2 listy | list salátu | |
2 lžičky | celozrnná hořčice | |
2 lžičky | veganská tatarka |
Připravíme si mísu, do které rozdrobíme rostlinné mleté maso. Poté přidáme prolisovaný česnek, omáčku kikkoman, olej, rajský protlak, sůl a pepř. Vše spolu pečlivě promícháme a z připravené směsi vytvoříme placky. Rozpálíme gril a na něj vložíme připravené placky a opékáme z obou stran.
Hamburgerové bulky rozkrojíme a opečeme na grilu a následně je můžeme plnit. Na dno naneseme steakovou hořčici, na tu dáme plátek salátu, připravené rostlinné burgery, nakrájenou okurku, plátek rajčete a nakonec veganskou majonézu a zavřeme vrchní částí bulky. Takto připravené veganské hamburgery můžeme hned podávat.
Videorecept: Chorizo orzotto - rychlá veganská bašta
Rychlé, chutné, zdravé a veganské, takové je chorizo orzotto podle dnešního videoreceptu. Zaručujeme, že na tenhle pokrm utáhnete i masožravce a všechny milovníky italské kuchyně!
Videorecept: Burgery z červených fazolí, po kterých se jen zapráší
Skvělá alternativa nejen pro vegetariány, ale i pro všechny masožravce, kteří občas rádi do svého jídelníčku zařadí něco nového a zdravějšího. Méně kalorické, lépe stravitelné a chuťově vynikající - takové jsou burgery z červených fazolí, které vás dnes naučíme.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena