300 g | celozrnná špaldová mouka | |
600 ml | rostlinné mléko | |
1 špetka | sůl | |
1 lžíce | rostlinný olej | |
1 lžička | třtinový cukr |
Do mísy prosejeme špaldovou mouku, přidáme třtinový cukr, špetku soli a promícháme. Poté do mísy nalijeme rostlinné mléko a olej a metličkou vyšleháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto necháme zhruba 10 minut odpočinout.
Palačinkovou pánev potřeme olejem a rozehřejeme. Naběračkou na pánev nalijeme tenkou vrstvu těsta a rozetřeme do stran. Crepes smažíme z obou stran.
Hotové veganské crepes plníme borůvkovou marmeládou a zdobíme rostlinnou šlehačkou.
Skvěle vypadá i chutná: Veganský nepečený dort s malinami krok za krokem
Vynikající osvěžující dort, který je ideální do teplého počasí. Navíc je veganský a při přípravě nemusíte zapnout ani troubu. Krok za krokem vám ukážeme, jak ho připravit.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena