2 lžíce | olej | |
2 lžíce | ocet | |
4 ks | brambory | |
1 lžička | kmín | |
1 svazeček | kopr | |
2 ks | mrkev | |
2 lžíce | hladká mouka | |
1500 ml | zeleninový vývar | |
300 g | houby čerstvé | |
250 ml | rostlinná smetana | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 - | sůl | |
1 - | pepř |
Na oleji si orestujeme očištěné a nakrájené čerstvé houby, osolíme, opepříme přidáme kmín a dusíme do změknutí. Brambory a mrkve si oloupeme, nakrájíme a vaříme v hrnci doměkka.
Na oleji krátce orestujeme mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme připraveným vývarem a vaříme zhruba 15 minut.
Poté přidáme připravené houby, brambory a kopr. Veganskou kulajdu osolíme, opepříme, přidáme ocet a případně i cukr. Necháme lehce projít varem a nakonec zjemníme rostlinnou smetanou.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena