2 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) | |
3 lžíce | třtinový cukr | |
4 lžíce | ocet | |
500 ml | zeleninový vývar | |
100 ml | sójové mléko | |
4 plátky | chléb | |
200 ml | rostlinná alternativa smetany | |
2 špetky | sůl a mletý pepř | |
6 ks | pečené brambory |
V hrnci necháme rozehřát máslo, přisypeme třtinový cukr, zalijeme octem a provaříme do rozpuštění cukru. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přilijeme rostlinné mléko a vaříme zhruba 10 minut. Omáčku zahustíme chlebem, který nakrájíme na plátky, okrojíme kůrky a vnitřek nadrolíme do omáčky. Vaříme dalších 10 minut a poté omáčku rozmixujeme.
Čerstvý kopr umyjeme, nasekáme na jemno a přidáme do omáčky. Na závěr koprovou omáčku zjemníme rostlinnou smetanou a ochutíme solí a pepřem. Omáčku necháme přejít varem a poté jí stáhneme ze sporáku a můžeme podávat.
Veganskou koprovou omáčku podáváme s bramborem pečeným v troubě.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům se zelím. Recept krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena