Den dopředu si uvaříme sojové plátky v 1 litru vody se zeleninovým bujónem, mletým novým kořením a se sojovou omáčkou. Necháme uležet do druhého dne v ledničce.
Čočku si namočíme 4 - 8 hodin před použitím. Pak z ní vodu slijeme a v čisté vodě ji uvaříme doměkka. Můžeme, ale nemusíme, přidat předem namočenou řasu Kombu, asi 5 cm dlouhou. Dodá čočce minerály a jód.
Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a sojové plátky, na pánvi vše orestujeme zároveň s kmínem. Poté přidáme tymián a koření na maso, přilijeme trochu vody a 5 minut dusíme. Přidáme vařenou čočku, dochutíme umeoctem, podle chuti dosolíme, ale to většinou není třeba, protože umeocet je slaný dost.
Veganskou čočku podáváme jako samostatné jídlo - pokud chceme, aby čočka nenadýmala, tak ji podáváme bez chleba a jiných moučných výrobků. Navíc bez moučné přílohy je to docela lehké a příjemné jídlo, které nezpůsobí poobědovou únavu a těžkou hlavu.