Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vanilkový a třtinový cukr a prášek do pečiva. Promícháme a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rostlinné mléko, olej a lžíci jablečného octa. Těsto promícháme a nalijeme na pečícím papírem vyložený plech.
Posypeme lesním ovocem a plátky mandlí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda je těsto pořádně upečené. Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena