2.5 hrnku | hladká mouka | |
1.5 hrnku | třtinový cukr | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
1.5 hrnku | rostlinné mléko | |
1 lžíce | jablečný ocet | |
1 lžíce | citronová kůra | |
2 hrstě | lesní plody | |
1 hrst | lupínky mandlí | |
0.5 hrnku | olej | |
1 balení | vanilkový cukr |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vanilkový a třtinový cukr a prášek do pečiva. Promícháme a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rostlinné mléko, olej a lžíci jablečného octa. Těsto promícháme a nalijeme na pečícím papírem vyložený plech.
Posypeme lesním ovocem a plátky mandlí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda je těsto pořádně upečené. Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena