500 g | mrkev | |
1 ks | cuketa | |
1 balení | uzené tofu | |
1 ks | jarní cibulka s natí | |
10 lžic | rostlinný olej | |
0.5 lžičky | čerstvě mletý barevný pepř | |
1 lžička | směs kari koření | |
1 hrnek | ovesné vločky | |
na obalení | ||
---|---|---|
1 hrnek | kukuřičná strouhanka |
Zeleninové placky se dají připravit na mnoho způsobů a zároveň poslouží jako efektivní zpracování zeleninových přebytků. Tyto karbanátky jsou bohatým zdrojem zdraví prospěšných látek, a navíc se dají jíst i studené, takže skvěle zazáří jak na obědovém talíři, tak na výletě v krabičce. Podívejte se na naše tipy, jak připravit ty nejlepší zeleninové placky! Do placek můžete přidávat oblíbené druhy zeleniny, vzájemně kombinovat různé chutě, přidávat koření, tvořit a vykrajovat, smažit nebo péct. Příprava zeleninových placek je rychlá a podávat je můžete jak teplé, tak studené.
1. Mrkev nastrouháme na strouhadle, osolíme a následně ji podusíme na troše vody (zhruba 5 minut).
2. Podušenou mrkev přecedíme a vytlačíme z ní vodu.
3. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a smícháme spolu s mrkví, prolisovaným česnekem, kořením, vajíčky a zvolenou moukou.
4. Těsto pořádně promícháme a necháme 10 minut odstát.
5. Následně z těsta tvarujeme karbanátky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je 20-30 minut při 190 stupních dohněda.
S vhodnou přílohou mohou být skvělým obědem, zabalit je ale můžete i na výlet nebo do školy jako svačinu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena