1 špetka | sůl | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
4 ks | banán | |
50 g | hořká čokoláda | |
2 lžíce | rostlinný olej | |
300 g | celozrnná mouka | |
0.5 ks | vanilkový lusk | |
150 ml | sojové mléko | |
40 g | třtinový cukr | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
strouhaný kokos | ||
kokosový olej |
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, vydlabaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Přilijeme mléko a mícháme. Dále vmícháme olej a pyré z rozmixovaných zralých banánů. Vše pořádně promícháme a na závěr vlijeme rozpuštěnou hořkou čokoládu (vegan). Formu na srnčí hřbet vymažeme rostlinným olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Vegan banánový chlebíček vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Banánový chlebíček necháme vychladnout a až teprve potom vyndáme z formy.
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou
Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena