Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a na povrchu osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Maso zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném sádle nebo oleji. Opečené maso vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, podlijeme vodou, vložíme zpět maso a dusíme ho pod pokličkou doměkka.
V kastrolu si rozpustíme máslo, zapražíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu a půl hodiny provaříme. Potom přidáme nastrouhaný domácí křen, dochutíme cukrem, octem, solí a zjemníme sladkou smetanou.
Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky naservírujeme na talíř. Vařené hovězí s křenovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.