200 g | hořká čokoláda 70% | |
10 ks | mleté piškoty | |
5 lžic | višňová marmeláda | |
5 lžic | rum |
Čokoládu rozlámeme a dáme do hrnce. Hrnec s čokoládou postavíme na větší hrnec s vodou a přivedeme ji k varu. Takto připravíme vodní lázeň, kde se rozehřeje čokoláda.
Formičky na pralinky vylijeme pouze po stěnách a po dně čokoládou a dáme je ztuhnout do lednice. Mezitím si připravíme náplň do pralinek. Piškoty vložíme do mixéru a rozdrtíme na prach, poté přidáme višňovou marmeládu, rum a promícháme.
Formičky vyndáme z lednice a na ztuhlou čokoládu vložíme pikantní náplň. Poté zalijeme zbytkem čokolády a znovu necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí opatrně vyndáme pralinky z formičky a můžeme začít s ochutnáváním.
Kudy do čokoládového nebe? Zkuste vánoční nepečené domácí lanýže!
Že znáte lanýže pouze jako drahé houby? Tak zkuste ty naše! Jsou z čokolády a lanýže připomínají svým vzhledem. Obě varianty – sametově čokoládová nebo krémové oříšková – jsou velmi chutné a hned hotové!
Nepečené vánoční cukroví: Snadná příprava krok za krokem
Nepečené cukroví, to jsou opravdu jen samé výhody. Je jednoduché, zabere minimum času a obvykle vám na něj stačí pár lehce dostupných ingrediencí, relativně i za pár korun. Pokud je navíc vaším dobrým zvykem nechávat přípravu vánočního cukroví na poslední chvíli, pak jsou pro vás nepečené druhy skutečně tou nejlepší volbou.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena