těsto | ||
---|---|---|
560 g | hladká mouka | |
400 g | máslo | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
250 g | mleté ořechy | |
na obalení | ||
80 g | cukr moučka |
Z mouky, cukru, tuku a mletých ořechů připravíme kompaktní nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme do druhého dne odpočinout. Druhý den těsto vyndáme a ihned oddělujeme malé kousky, které v ruce vyválíme do tvaru malých, pokud možno tvarem i velikostí stejných, rohlíčků. Pracujeme rychle, aby máslo a tím i těsto nezačalo měknout zahříváním. Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 6 - 8 minut dorůžova. Ještě horké vánoční ořechové rohlíčky opatrně obalujeme v moučkovém cukru se skořicí a po vychladnutí ukládáme do krabice na suché místo.
Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!
Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena