600 ml | rostlinné mléko | |
8 ks | datle | |
1 plechovka | kokosové mléko | |
2 lžičky | skořice mletá | |
2 lžičky | kakao | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
200 ml | rum |
Do hrnce dáme rostlinné mléko a vypeckované datle a přivedeme k varu. Když datle nabydou na objemu a změknou, tak je tyčovým mixérem rozmixujeme. Datle nám likér zahustí a osladí, takže pak už nemusíme likér ničím přislazovat. Poté přidáme kokosové mléko, skořici, muškátový oříšek, kakao a metličkou pořádně promícháme. Nakonec do likéru přidáme rum a dále již nevaříme.
Vánoční kakaový likér přelijeme do lahve a dáme vychladit do ledničky. Díky kokosovému mléku likér v lednici trochu ztuhne a bude mít správnou konzistenci.
Před podáváním nezapomeňte likér promíchat.
Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!
Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce.
Recept na jemný vaječný likér krok za krokem
Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena