těsto | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
200 g | máslo | |
2 lžíce | kakao | |
6 lžic | med | |
250 g | cukr moučka | |
600 g | hladká mouka | |
1 ks | kypřicí prášek do perníku | |
3 lžičky | perníkové koření |
Všechny ingredience vsypeme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Zabalíme ho do folie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Poté vyválíme plát o síle cca 3 - 5 mm, vykrajujeme různé tvary a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Perníčky pečeme na 150 - 170 °C. Vyndáme z trouby a ještě teplé potíráme rozšlehaným vaječným bílkem. Po zaschnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou, čokoládou apod. Perníčky skladujeme v uzavřené krabici, uchováváme v chladu a suchu.
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena