1 hrst | petrželka | |
2 kg | brambory | |
2 ks | cibule | |
1 sklenice | majonéza | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
3 ks | vejce natvrdo | |
1 lžíce | worcestrová omáčka | |
1 sklenice | sterilovaná zelenina na salát | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Ve vánoční ráno si uvaříme brambory ve slupce, vejce natvrdo a obojí necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy. K bramborám a vejcím přidáme scezenou sterilovanou směs na salát, vložíme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou a hořčicí. Do základu na vánoční bramborový salát přidáme majonézu či jogurt, může být i kombinace obojího. Vše opatrně promícháme. Pokud je bramborový salát dostatečně ochucený, dáme ho do lednice odležet. K dokonalosti štědrovečerní večeře už zbývá jen osmažit kapra nebo řízek, přidáme připravený vánoční bramborový salát s petrželkou a podáváme.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena