200 g | strouhaný kokos | |
120 g | sušené kokosové mléko | |
110 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
1 balení | kvalitní čokoláda | |
0.5 lžičky | kokosový olej | |
100 g | cukr moučka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
2 cl | rum |
V míse smícháme moučkový cukr, strouhaný kokos, sušené kokosové mléko, změklé máslo a vše zalijeme panákem rumu. Z těchto ingrediencí vytvoříme hladkou hmotu a následně z této hmoty vytvarujeme kuličky. Vytvořené kuličky dáme na chvilku do lednice vychladit a mezitím si připravíme čokoládu.
Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu s trochou kokosového oleje a vychlazené kuličky vní obalíme. Přendáme na mřížku, aby nám okapala přebytečná čokoláda a necháme opět vychladit, aby mám ztuhla čokoládová poleva.
Takto připravené bounty kuličky skladujeme v chladu.
Vánoční videorecept: Mandlové stromečky - nepečené cukroví, které skvěle vypadá a ještě lépe chutná!
Spařené mleté mandle, cukr, trocha medu, kakao a kokos k dozdobení. Tak málo stačí k vynikajícímu nepečenému cukroví, které se na vánočním stole bude vyjímat. Je tak jednoduché, že s jeho přípravou rádi pomohou i děti.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena