100 g | máslo | |
300 ml | mléko | |
1 ks | vánočka | |
3 ks | jablko | |
2 balíčky | skořicový cukr | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka |
Stačí, když si nakrájíme vánočku na plátky asi tak 1 cm hrubé. V misce s mlékem vánočku namáčíme a klademe do domácí pekárny. Ještě si očistíme jablka a nakrájíme na kolečka. Pak jablka dáváme na plátky vánočky do pekárny a střídáme. Jedna vrstva vánočky, druhá jablka. Každou vrstvu posypeme skořicovým cukrem. Vrch zakončujeme vánočkou, na kterou dáme kousky másla. V domácí pekárně pečeme v programu 12. Pekárnu ale vypneme asi tak 15 minut před ukončením programu. Po upečení vánočku s jablky dáme na talíř a zdobíme moučkovým cukrem.
Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny krok za krokem
V domácí pekárně lze nejen připravovat těsta a péct chléb, ale lze ji kompletně využít na přípravu sladkého moučníku, a to včetně upečení. FOTORECEPT krok za krokem.
Jemná šlehačková vánočka krok za krokem
Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.
Autor:Jovi
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena