Vyzkoušejte recept na vanilkové rohlíčky, které voní máslem. Pražené mandle můžete vyměnit za vlašské ořechy. Tajnou ingrediencí je kukuřičný škrob.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
125 g
hladká mouka
100 g
čerstvé máslo MILKO
30 g
kukuřičný škrob
70 g
pražené mandle
35 g
cukr krupice
1 ks
žloutek
1 ks
vanilkový lusk
1 špetka
sůl
Postup přípravy
Do mísy od kuchyňského robota dejte změklé máslo, obsah vanilkového lusku a cukr. Pomocí šlehacího nástavce máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte žloutek a zapracujte ho do másla.
Poté přidejte všechny zbylé suroviny a pomocí robota je vmíchejte do másla aby se utvořila mokrá drobenka.
Celý obsah mísy vyklopte na pracovní plochu a rukama vytvarujte kompaktní těsto. Vyválejte ho na válec o průměru asi 4 cm. Zabalte do fólie a dejte do lednice odpočívat. Těsto by mělo zrát alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc.
Z uleželého těsta odkrojte asi 1 cm široká kolečka a z nich vytvarujte rohlíčky. Vyskládejte je na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 7-10 minut. Záleží jak velké rohlíčky připravíte.
Po upečení plech s rohlíčky z trouby vyndejte a pocukrujte moučkovým cukrem. Nechte je na plechu zcela vychladnout a poté je můžete přemístit nebo rovnou servírovat.