Želatinu vmícháme do 120 ml studené vody a necháme odstát, dokud se do ní nevstřebá všechna tekutina.
Ve větším rendlíku svaříme 115 ml vody, krupicový cukr, kukuřičný sirup a sůl na sirup a pak ho zahřejeme bez míchání na 127 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Želatinu zahřejeme, jakmile je tekutá, všleháme ji do horkého cukerného sirupu. Horkou cukernou hmotu zašleháme do bílkového sněhu. Hmotu šleháme tak dlouho, až je hustá a lesklá. Pokud chceme bonbony marshmallows barevné, přidáme barvivo.
Hmotu nalijeme do pekáče s vyšším okrajem, který jsme vyložili potravinářskou folií, stejnoměrně ji rozetřeme. Plát necháme přes noc ztuhnout.
Vanilkové marshmallows poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverečky. Hotové marshmallows obalíme v moučkovém cukru, aby se neslepily.