těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
125 ml | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 lžíce | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
260 g | polohrubá mouka | |
1 lžíce | vanilkový pudinkový prášek | |
krém | ||
1 kostka | tvaroh | |
1 lžíce | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
na ozdobu | ||
cukr moučka | ||
třešňová marmeláda | ||
podle potřeby | ||
olej slunečnicový |
Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor
Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory, Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena