40 g | cukr moučka | |
200 g | čerstvá jahoda | |
1 ks | vanilkový lusk | |
500 ml | smetana ke šlehání 40% | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
želatina | ||
rostlinný olej na vymazání | ||
podle chuti | ||
cukr krystal |
Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 minut bobtnat. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s prosátým cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 minuty povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit. Takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila. Připravíme si jahodovou omáčku. Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky. Jahody svaříme, případně i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme. Před servírováním dezertu panna cotta vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, ozdobíme jahodovou omáčkou o pokojové teplotě a můžeme podávat.
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Sezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena