6 ks | vejce natvrdo | |
80 g | cibule šalotka | |
2 řapíky | řapíkatý celer | |
100 g | vařené salátové brambory | |
1 lžíce | olej | |
60 ml | bílé víno nebo vývar | |
100 ml | hustá majonéza | |
1 lžíce | smetanový křen | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř | ||
1 lžíce | rýžový ocet 3% | |
1-2 lžíce | bílý jogurt |
Stonky řapíkatého celeru zbavíme pevných vláken pomocí škrabky. Poté je nakrájíme na malé kousky, které na pánvi na lžíci oleje zvolna necháme zesklovatět, podlijeme vínem a za stálého míchání necháme tekutinu odpařit. Takto připravený celer odstavíme stranou a necháme vychladnout. Oloupanou šalotku nasekáme najemno a ve slupce uvařené a oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky. Vejce vařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kousky.
Připravené suroviny vložíme do mísy, osolíme, opepříme ochutíme octem, promícháme s křenem, majonézou a lžící jogurtu. Salát necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
Vajíčkový salát s řapíkatým celerem rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou pažitkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem
Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena