4-5 ks | vejce | |
60 g | máslo | |
1 lžíce | hořčice plnotučná | |
2 balíčky | krémový sýr žervé | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
pažitka | ||
1 špetka | mletý černý pepř |
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Bílky nastrouháme na hrubo a pažitku nasekáme na jemno. Žloutky utřeme s máslem, přidáme sýr, hořčici, špetku soli a pepře, nastrouhané bílky a dochutíme nasekanou pažitkou. Vajíčkovou pomazánku s pažitkou servírujeme se škvarkovou bulkou nebo jiným pečivem podle chuti. Zdroj: Eklasa.cz
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
Autor:Klasa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena