sůl | ||
7 ks | vejce | |
1 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 svazek | pažitka | |
1 lžíce | hořčice plnotučná | |
citronová šťáva | ||
1 kelímek | bílý jogurt | |
worcesterská omáčka |
Vejce si uvaříme natvrdo. Vejce oloupeme, necháme vychladnout a pak oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem nebo margarínem, přidáme asi 1/2 lžičky worcesterské omáčky, lžíci plnotučné hořčice, kelímek bílého jogurtu nebo majonézu a dohladka promícháme. Bílky si nakrájíme nadrobno, stejně tak i cibuli a pažitku. Vše vmícháme do pomazánky.
Vajíčkovou pomazánku osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vajíčkovou pomazánku s jogurtem necháme v lednici vychladit a podáváme s pečivem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Autor:liddduska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena