0.3 kg | cukr | |
5 ks | žloutek | |
0.5 l | mléko | |
0.5 ks | vanilka | |
0.5 l | rum nebo jiný alkohol |
Mléko ohřejeme a za stálého míchání přidáme žloutky, vanilku a cukr. Zahříváme a pečlivě mícháme, až směs zhoustne. Pak necháme vychladnout a opatrně vmícháme alkohol. Vše dobře promícháme a začneme plnit do láhví. Před začátkem spotřeby musíme likér nechat několik dnů odstát.
Vaječným likérem můžeme dochutit zmrzlinové poháry a nebo jej jen tak popjíjet s babičkou, rodinou nebo kamarády.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
(doba přípravy 30 min)
Poznáte druhy vánočního cukroví? Otestujte se v naší galerii
Otestuje se v našem testu, jestli poznáte známé cukroví.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena