sůl | ||
8 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 ks | majonéza | |
1-2 lžíce | hořčice | |
150 ml | voda | |
1 kostka | Masox | |
1 sklenice | moravanka | |
mletý černý pepř | ||
20 dkg | měkký salám | |
1 ks | želatina na vaječnou tlačenku |
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Nálev si dáme stranou. Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme hořčici s majonézou. Směs dobře promícháme.
Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Pak přidáme želatinu na vaječnou tlačenku, vodu a rozmícháme. Nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné nádoby podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar.
Vaječnou tlačenku z moravanky necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlou vaječnou tlačenku servírujeme podle chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s libovolným pečivem.
Foto: Shutterstock.com
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Autor:martina2308
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena