1 ks | vejce | |
1 plátek | chléb | |
1 lžíce | slunečnicový olej | |
1 lžička | studená voda | |
1 lžička | jemná strouhanka | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
zelenina | ||
na potření | ||
hořčice plnotučná | ||
podle chuti | ||
sůl nebo vegeta |
Krajíc chleba potřeme plnotučnou hořčicí tolik, kolik máme rádi. Do hrnku rozklepneme vejce, přidáme špetku soli nebo vegetu a rozšleháme se lžičkou studené vody. Potom ještě zašleháme lžičku strouhanky. Rozehřejeme si teflonovou pánev s olejem. Nalijeme rozšlehané vejce a rozlijeme jako když děláme palačinky. Po usmažení obrátíme a opečeme i druhou stranu. Smažíme na střední teplotě. Vaječnou smaženku přehneme na polovinu a položíme na chleba. Obložíme ji oblíbenou zeleninou nebo jenom kyselou okurkou a cibulí. Vaječná smaženka s chlebem nejlépe chutná ihned po přípravě.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:JanaB
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena