5 ks | vejce | |
100 g | majonéza | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
hořčice | ||
křen | ||
koření | ||
mletý pepř | ||
čerstvá petrželka |
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná vejce promícháme s majonézou, hořčicí, strouhaným křenem a podle potřeby dochutíme. Lze použít oblíbené koření, mletý pepř a trochu soli, pomazánku dobře doplní také na jemno nasekaná petrželka nebo pažitka.
Vaječná pomazánka s křenem výborně chutná s čerstvě upečeným a křupavým chlebem.
Foto: Shutterstock.com
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Co se zbylými vajíčky po Velikonocích?
Po Velikonocích se můžeme ocitnout v situaci, kdy bude třeba co nejdříve využít zbylá či vykoledovaná vajíčka. Stává se to běžně hlavně na vesnicích, kde je dosud zvykem obejít celou ves, domů pak přinést pořádně napěchovaný košík. Jak ale celou tu nadílku zpracovat a sníst dřív, než se stihne zkazit? Pokud máte obavy, že rodina už nebude z dalších vajec na talíři nadšená, inspirujte se. Využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim blízkým určitě zachutnají.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena