směs | ||
---|---|---|
4 ks | vejce L | |
2 lžíce | smetana na vaření 31% | |
1 špetka | sůl | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
náplň | ||
4 lžíce | strouhaný uzený eidam | |
2 lžíce | jemný kečup |
V hrníčku rozšleháme vejce se smetanou, lehce osolíme a opepříme. Pánev rozpálíme se lžící ghí. Na horkou pánev nalijeme vaječnou směs a osmažíme z jedné strany. Otočíme a po celé ploše posypeme strouhaným sýrem a ochutíme kečupem. Když je hotová i spodní strana, přehneme omeletu napůl a podáváme. Vaječná omeleta se strouhaným sýrem nejlépe chutná s čerstvou zeleninou. Je skvělou snídaní i lehkou večeří.
Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?
V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena