5 ks | vejce | |
30 g | máslo | |
1 ks | rajče | |
50 g | sýr | |
3 ks | jarní cibulka | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
pažitka | ||
podle potřeby | ||
bazalka |
Italská verze oblíbené omelety. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nakrájenou jarní cibulku. Poté přidáme nakrájené rajče, které necháme chvíli dusit, aby se odpařila přebytečná šťáva. Zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a pepře, přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni péct asi 10 minut, dokud povrch neztuhne. Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a bylinkami. Vaječnou omeletu s jarní cibulkou podáváme nakrájenou na dílky jako koláč. Zdroj: Eklasa.cz
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Autor:Klasa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena