1 stroužek | česnek | |
4 ks | vejce | |
4 ks | brambory | |
70 g | klobása | |
1 ks | červená cibule | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
pažitka | ||
mletý černý pepř | ||
mletá chilli paprika |
Brambory oloupeme a v celku povaříme v osolené vroucí vodě asi 6 minut. Poloměkké brambory slijeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme v misce spolu se solí, pepřem, chilli paprikou a česnekem. Klobásu sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi vhodné do horké trouby opečeme zvolna brambory ze spodní strany dorůžova. Pak pánev odstavíme z tepla a brambory poklademe klobásou a nakrájenou cibulí. Vše přelijeme rozšlehanými ochucenými vejci a v troubě předehřáté ma 180 °C zvolna zapečeme. Vaječnou omeletu s bramborem a klobáskou ozdobíme bylinkami a podáváme se zeleninovým salátem.
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena